Araç Haber Gazetesi

HES KANALI TAŞTI, TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ

HES KANALI TAŞTI, TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ
2.494 Okunma
11 Ağustos 2021 - 15:34

Araç İlçesi Oycalı Köyünden geçen Hidro Elektrik Santralı (HES) kanalı gelen sel ile taştı, tarım arazileri zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre son yağan yağışlar nedeniyle dolan HES kanalları taşarak tarım arazilerinin zarar görmesine neden oldu.

Araç İlçesi Oycalı Köyünden geçen HES Kanalının taşmasının ardından civarda bulunan bütün tarım arazilerinin sular altında kaldığı öğrenildi.

Tarım arazilerinde bulunan bütün mahsullerin zarar gördüğü bölgede İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri olay yerine giderek zarar tespit çalışmaları başlattı.

HES işletmesinin kapakları yeteri kadar açmaması nedeniyle kanalların dolup taşarak tarım arazilerinin zarar gördüğü iddia edildi.

Hakkı Cidal Savaş

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
1 ADET YORUM YAPILDI
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Cahit Topcuoğlu11 Ağustos 2021 / 21:05Yanıtla

Daha 5 gün önce o bostanlarda mısır közleyip, kara çaydanlıkta çay içmiştik. Elmalar dalları kırıyordu, kabaklar taksi tekeri kadar olmuştu… Şimdi hepsi gitmiş. Yazık…

KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.