Araç Haber Gazetesi

Senaryo Aynı, Sadece Tekrarını İzliyoruz…

Senaryo Aynı, Sadece Tekrarını İzliyoruz…
Hakkı Cidal SAVAŞ( arachaber@gmail.com )
1.837 Okunma
23 Şubat 2021 - 19:11

Değerli Araçlı Hemşerilerim, Araç Haber’in kıymetli okuyucuları.

Araç Haber Gazetesi sizlerin desteği ve ilgisiyle 18 yıldır hiç durmaksızın yayın hayatına devam etti. 2020 Yılında zor günler geçirdik. Tahminim odur ki her birey 2020 yılı içerisin yaşadığı iyi veya kötü birer notu gelecek nesillere aktaracak hatıralarında saklayacaktır. Evet bizler içinde unutulmayacak üzücü bir hatırası kaldı. Gazetemizin Kurucu Abdullah Savaş’ı kaybettik. Onu hiç unutmayacak, unutturmayacağız. Abdullah Savaş, Araç Haber’i büyük emeklerle kurdu, yayın hayatına devam ettirdi. Aramızdan ayrılırken de gazeteyi önce bizlere sonra Araçlılara emanet etti. Ömrümüz vefa ettiği sürece onun emanetini hep beraber yaşatacağız.

Yeni takvim yılına başladık. Hepimiz için güzel bir yıl olması temenniyle…

Araçlı abilerim, kardeşlerim hemşerilerim. Bu güne kadar zaman zaman bir çok konuyu ele alarak, gündeme getirerek, memlekette fayda sağlamaya çalıştık. Kişilere olumlu, kişilere olumsuz tepkiler aldık. Bu güne kadar doğruya ‘’doğru’’, yanlışa ‘’yanlış’’ dediğimizden dolayı, arkamızda güzel işler çıkarttığımızı düşünen büyük bir kitle bulduk.  Bundan sonrada yayın politikamız aynı tarafsızlık ve objektifle devam edecektir. 

Önceden zaman buldukça veya gündem oldukça sadece önemli bir konuyu köşe yazılarına taşımakta idim. Şimdi bulunduğumuz ilçemizde meydana gelen her önemli olayı sık sık köşemize alarak yorumlarımla birlikte sizlerle paylaşma kararı aldım.

‘’Bizim Araç Gazetesi Yayına Ara Verdi’’

Öncelikle Araç Basını ve kültürümüz için üzücü bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. 2005 Yılında kurulan ve binbir zorlukla bu günlere gelen ve rakip olmamıza rağmen dostça, arkadaşça yıllarca birlikte Bizim Araç Gazetesi sahibi Bayram Yazan aldığı kararla ‘’Bizim Araç Gazetesi’’nin yayınlanmasına bir müddet önce ara verdi. Yerel medyanın yaşadığı ekonomik ve buna benzer sıkıntılar inşallah kısa sürede ortadan kalkmasını ve ‘’Bizim Araç Gazetesi’’ ve yayına ara veren tüm yerel medya yayın hayatına etmesini devam ediyorum.

‘’Vaka Sayıları Düşüyor’’

Dünyayı saran Covid-19 salgını ilçemizi ileri derecede etkiledi. Bir çok hemşerimizi Covid-19 sebebiyle kaybettik. Bir çok hemşerimizde hastalığa yakalandı ve tedavi ile şifasını buldu. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum, şifasını bulan hemşerilerimize geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Haberlerimizden takip ettiğiniz üzere Covid-19 salgını ilçemizi çok etkileri. Bulaş sayısı ciddi derecede artmıştı. Hastalığın son haftalarda yok denecek kadar azalması sevindirici bir haber olarak karşıladık. Ancak yapılacak en küçük hata ve tedbirsizlik bu rakamların çoğalmasında etki edeceğini unutmamamız gereklidir. Salgınla mücadelede emeği geçen herkese ve duyarlı halkımıza teşekkür ederim.

‘’Araç Çayı Suyuna Kavuştu’’

Geçtiğimiz sayılarda ‘’HES’ler kuruldu, Araç Çayı Kurudu’’ başlığıyla ilçemizde bulunan Hidro Elektrik Santrallerinin enerji üretmek için amacıyla suyun kanallara aldığını ve vaat edilen can suyunu Araç çayına bırakılmadığını gazetemize taşımıştık. Haberimizin ardından Hes’ler kapaklarını açtı ve Araç Çayı vadisi suya kavuşturdu. Bu durumun sürekli takip edilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Çünkü Hes’ler istedikleri zaman suyu kapatıp açmaktadır. Bu konuda halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.

‘’Boyalı Bir Yıldır Doktorsuz’’

İlçemizin önemli cazibe merkezlerin biri olan çok köye hitap eden, yaşlı nüfusu en çok olan Boyalı bir yıldır doktorsuz. Sağlık Memurunun da tayini çıkarak yaklaşık dört ay önce köyden ayrılmış. Sağlık Ocağının kapısına kilit vurulmuş. Çaresiz kalan halk en ufak sağlık hizmetleri için kilometrelerce yok gitmek zorunda kalıyor. Konu geçtiğimiz sayıda gazetemizde yayınlandı ancak herhangi bir açıklama gelmedi. Durumu yetkililer ya duymadılar, yada duydular da umursamıyorlar. Durumu umursamayan yetkililer, görmezden gelen fakat seçim zamanı yaklaşınca o köylerde boy boy fotoğraf çektirip paylaşan siyasiler rahat edemesin diye bizler Boyalı’ya doktor ve sağlık personeli atanana kadar konuyu gündemde tutacağız.

‘’Malum Çöplük Meselesi’’

Geçtiğimi hafta Araç Belediyesi’nin Razan adıyla anılan mesire alanına ilçenin çöplerini dökmesini haber yapmıştık. Ardından belediye harekete geçek hemen çöplüğün üzerini örttü ve Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya’nın talimatıyla Belediye sosyal medya hesabından bilgilendirme yayınlandı. Bilgilendirmede Çöpleri Araç Belediyesi’nin atmadığı, haberin asılsız olduğu belirtilerek gazetemize bir suçlama yöneltmişti. Olayın ardından, her yerde olduğu gibi ilçemizde varlığını halen sürdürmekte olan menfaat çeteleri fitne fesat taksimine başlamış, bunlar daha düne kadar arkadaştı, bak ters düştü şeklinde yorumlarda bulunmuşlardır.

Şunu belirtmek istiyorum. Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, sevdiğim bir büyüğüm, ilçemizin de çalışkan diye tabir edebileceğim Belediye Başkanıdır. Bazılarının yiyip bitirdiği, bazılarının da yiyip bitirmeye ortak olduğu Araç Belediyesi’nde, seçilmesinin ardından kısa sürede çalmadan çırpmadan güzel hizmetler yapmıştır.

Neden böyle bir haber çıktığı, neden belediye tarafından yalandığı konusuna gelince. Ben gazeteciyim. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunları tarafsızca dile getirmeye devam edeceğim. Kendisinin çöp meselesinden haberi vardı. Kaldırılması ve çöp atılmaması konusunda defalarca arandı. Ya işlerinin yoğunluğundan yada başka bir sebeple haber çıkana önemsenmedi. Haber çıkınca da siyasetçi adam hatasını kabullenecek değil ya, hemen başkalarını suçlayacak. Ve öylede yaptı. Yani öyle Araç’ın göbeğine oturup fitne fesat taksimi yapan şahsiyetsizlerin zannettiği gibi bir durum yoktur. Çok sevinmesinler derim. Ben gazeteciliğimi, başkan siyasetini yapmıştır.

Hatırlamanız lazım, bu senaryo bir önceki dönemim efsane Belediye Başkanı Mustafa Bey tarafından oynanmıştı. Mustafa Bey seçimleri kazanınca ben kazandım deyip partisine sırt çevirip onunla beraber yola çıktığı herkesi suçlamaya başlamıştı. Partisinin kapısından içeri girmemişti. İlçe Başkanıyla, yönetimiyle, meclis üyeleriyle yan yana gözükmekten çekinir olmuştu. Belediye Başkanlığını belediye işçilerine bırakmış, gönülleri olursa halkın sorunları çözülür duruma gelmişti. Yani senaryo eski senaryo. Sadece küçük oyuncu değişikliğiyle tekrarını izlemekteyiz.Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya için çalışkan demiştim. Bu kelimeyi ona buna yaranmak için kullanmadım. Gerçekten Araç’ta bitik bir belediye bütçesiyle halkına güzel hizmetler ürettiği ve sunduğu için kullandım. Bakın Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisinden göreve seçileli iki yıl oldu. Başkanın yaptığı birkaç icraat MHP’li yöneticiler tarafından az çok eleştirildi. Ancak yapılan hiçbir icraat on yıldır belediyeyi yöneten ve son seçimleri az bir farklar kaybeden Ak Parti’den tek kelime kötü bir yorum almadı. Başkan iki yılda öyle bir çalıştı ki yaptığı hizmetlere siyasiler ağızlarını bile açamadılar. Aklıma ya bu Başkan hiçbir hata yapmıyor sorusu gelmiyor değil. Geliyor da acaba muhalifler başkana vefa borçlarını ödemek için mi susuyor onu araştırmak lazım. 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
1 ADET YORUM YAPILDI
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
talataksu9 Mart 2021 / 21:02Yanıtla

Allah yar ve yardımcınız olsun.

KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.