Araç Haber Gazetesi

İlk Angus Düve Teslimi Yapıldı

İlk Angus Düve Teslimi Yapıldı
826 Okunma
14 Ocak 2026 - 15:16

Kastamonu’da Kırsalda Bereket Projesi kapsamında ilk Angus düve teslimi yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında, Araç Gökceçat Köyü’nde üretici Aysel Gücükkara’ya 12 adet gebe Angus düve teslim edildi. Proje ile kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve kırmızı et üretim kapasitesinin artırılması hedeflenirken, İlçemizde ilk kez Angus ırkı hayvan desteği sağlandı.

Yaklaşık 10 yıldır eşi Bülent Gücükkara ile hayvancılıkla uğraştığını dile getiren Aysel Gücükkara TİGEM’e başvuruda bulunduklarını ve Ziraat Bankası kredisi kullandıklarını belirterek, “12 gebe Angus aldık. Mevcut hayvanlarımız vardı. İşletmemizi büyütmek istiyoruz. Hayvancılığı seviyoruz ve severek yapıyoruz”. dedi

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç Hayvanlar TİGEM tarafından temin ediliyor. Vatandaşlarımız ister peşin, ister Ziraat Bankası aracılığıyla kredi kullanabiliyor. Krediler 2 yıl ödemesiz, 5 ve 7 yıl vadeli olarak uygulanıyor. Teslim edilen hayvanlar TARSİM kapsamında sigortalanıyor. Ayrıca hayvan başına aylık 1.500 lira besleme desteği sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

Tarım il müdürü Ahmet Kılıç ve ilçe tarım müdürü Bülent Bilen ile genç çiftcilerin işletmesini ziyaret ederek üretime katkı sağladıkları için teşekkür etti.

Kılıç, Araç’ta işletmenin ilde proje kapsamında hayvan teslimi yapılan ilk işletme olduğunu belirterek, söz konusu desteğin bölge hayvancılığına önemli katkı sağlayacağını dile getirdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.